fbpx

Am interactionat adesea cu studenti sau proaspat absolventi de studii economice, care m-au intrebat cum pot incepe o cariera in contabilitate, ce presupune si cum pot afla daca li se potriveste.

Internship-ul…incepe de aici!

Internship-ul face parte din etapa de tranzitie de la scoala catre viata activa, prin care trece, de altfel, orice student si care ii poate raspunde la aceste intrebari.

Sunt multe beneficii pe care le evidentiaza fiecare program de Internship, insa, ceea ce aduce cu adevarat valoare este contactul la nivel de activitati practice cu un domeniu studiat mai mult la nivel teoretic. Acum poti afla daca ti se potriveste, poti descoperi repere importante legate de ce presupune cu adevarat o cariera in contabilitate.
Nu uita ca o cariera in contabilitate solicita si cunoasterea unor programe software speciale. In urma unui internship, vei dobandi notiuni de baza legate de solutiile software folosite de companii, notiuni ce iti vor fi de folos in continuare in cariera ta. In plus, jobul in acest domeniu poate necesita si un anumit nivel de cunoastere a limbii engleze, iar in cadrul unui internship vei avea oportunitatea comunicarii (scrise si/sau orale) in engleza.

Evidentiez aici si alte beneficii ale participarii la un program de internship:

  • vei interactiona cu profesionisti in domeniu, de la care vei dobandi multe cunostinte teoretice si practice
  • vei afla ce inseamna un mediu de lucru, cum este structurata o echipa etc.
  • vei avea un mentor care te va ghida si care iti va da un feedback pentru a-ti identifica competentele, dar vei descoperi si zonele pe care trebuie sa le dezvolti.

Indiferent daca este un internship platit sau neplatit, acesta va constitui un atu in fata unui viitor angajator, avand deja o expunere practica a conceptelor contabile intr-un mediu de lucru real. Nu uita sa mentionezi in CV programele de internship pe care le-ai urmat si activitatile desfasurate in cadrul acestora! Desi multi vad acest program doar ca pe o perioada de testare, pe care angajatorii o folosesc pentru a face o selectie a studentilor in vederea angajarii, retine ca avantajul este de ambele parti. Un internship ofera studentilor si posibilitatea de a afla informatii din interior (pe care nu le pot afla din alte surse) despre compania respectiva si sa vada cum este mediul de lucru. Din experienta noastra, cei care au finalizat stagiile de Internship au avut o mai buna intelegere a profesiei de Contabil, au dobandit cunostinte tehnice, dar si competente personale (lucru in echipa, comunicare, o mai buna organizare).

Nu uita ca participarea la un program de internship iti va aduce un avantaj in raport cu ceilalati candidati care aplica pentru primul lor job!

ASCIG - Asociaţia Studenţilor în Contabilitate şi Informatică de Gestiune

Abonează-te
Date de contact

Website realizat de AlstenSoft.ro