fbpx

ASCIG reprezintă pentru mulți dintre noi o a doua familie. Este locul unde ambiția, creativitatea, dezvoltarea și motivația fac parte din progresul zilnic al fiecărui student.

Motivele pentru care ASCIG ar trebui să reprezinte alegerea ta ca student pentru o deschidere asupra orizontului în carieră pot fi diverse.

Ce aptitudini deprinzi cu ajutorul ASCIG?

 

  1. Munca în echipă, responsabilitatea și organizarea –> Avantajele tale pe viitor

Pentru studenta Iuliana Toderean această experiență a reprezentat încă din primul an, prin intermediul participării la proiectele desfășurate, dorința de a ieși din zona de confort. “Din curiozitate și din dorința de a ieși din zona de confort am intrat cu pași timizi în asociație. Pe parcurs am devenit din ce în ce mai dependentă de energia pe care mi-o transmitea fiecare întâlnire. Unul din lucrurile care te apropie cel mai mult de oameni este organizarea unui proiect. Ai ocazia să descoperi câtă implicare se află în spatele unui eveniment și cât de plăcut este momentul când totul iese așa cum ți-ai imaginat.”

 

  1. Prietenia și arta conversației sunt deprinderi care te vor scoate în evidență

“Cu ajutorul activităților realizate în asociație mi-am dezvoltat soft skill-urile necesare în viitoarea carieră și am ajuns la un nivel mai înalt al dezvoltării mele personale. Am învățat în acești ani cât de importante sunt aspectele precum lucrul în echipă, comunicarea sau proactivitatea, abilități esențiale pentru un tânăr la începutul drumului spre o carieră de succes.” – Oana Nica, absolevntă FABBV și coordonatoare a proiectului marca ASCIG, ORATORICA 12th Edition.

 

  1. Vorbitul în public nu va mai reprezenta o problema – O licență de 10!

Pentru studentul Vlad Predescu, ASCIG a însemnat ieșirea din zona de confort cum, de altfel pentru mulți dintre noi vorbitul în public nu reprezintă un atu.  Cu ajutorul proiectelor și membrilor din asociație această problemă este depășită cu ușurință.

„În primul rând, ASCIG m-a ajutat foarte mult pe partea de vorbit și ținut o prezentare, ceea ce e extrem de important pentru studenții ce își vor susține lucrarea de licență.

De asemenea, frica de a vorbi s-a diminuat, chiar dacă am avut emoții pentru că e imposibil să nu ai emoții în fața comisiei, dar acestea au fost reduse drastic. Consider că și dicția a fost îmbunătățită, referindu-mă la calitatea discursului pe care l-am avut. Trebuie luat în considerare faptul că la notarea finală, primim o notă și pentru proba orală, nu doar pe conținutul lucrării. Deci pot spune, că prezența în ASCIG m-a ajutat enorm de mult pentru a obține nota zece în licență!”

 

  1. Atitudine pozitivă, optimism și energie

 

„Prima parte a studenției a avut un curs normal, trecând printr-o perioadă de acomodare, apoi totul devenind monoton și liniar, simțeam că am nevoie de ceva care să facă această perioadă din viață memorabilă. Astfel, m-am înscris la proiectele organizate de ASCIG. Participând la acestea am decis instant că vreau ca această familie minunată să facă parte din studenția mea. Lucru care s-a materializat de la începutul anului al II-lea, și care a lăsat o mare amprentă pozitivă asupra dezvoltării mele din următorii doi ani de zile dar și pentru restul vieții prin amintiri de neuitat.”  – Vasile Mircea-Daniel, absolvent CIG

 

  1. Cu pasiune sau deloc.

Este principala deviză prin care funcționează asociația, absolventă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Camelia Dijmărescu detaliază experiența voluntariatului la ASCIG.

„Încă din prima mea zi de facultate mi-am dorit ca perioada studenției să fie una dintre cele mai frumoase experiențe trăite.  Sunt o persoană ambițioasă, cu o permanentă dorință de dezvoltare și știu că visele nu se îndeplinesc fără un minim de efort. Am știut mereu că pentru mine facultatea va însemna progres intelectual, momente de împlinire, maturizare, însă cunoștințele acumulate despre relațiile interpersonale au fost posibile datorită voluntariatului. Absolventă a promoției 2020 CIG (Contabilitate și Informatică de Gestiune) și membru în cadrul ASCIG (Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune) afirm cu încredere că succesul poate fi atins combinând facultatea (hard skills) cu voluntariatul (soft skills). ASCIG este mai mult decât o simplă asociație studențească. Este acel loc unde te încarci de energie pozitivă datorită relațiilor pe care le construiești cu ceilalți membri, unde poți să fii tu însuți pentru că unicitatea ta este un plus de valoare adus asociației, unde creativitatea plutește în aer și fiecare idee genială poate deveni o ediție de succes a unui proiect, unde poți fi informat despre drepturile și obligațiile tale pentru ca în studenția ta să profiți de fiecare oportunitate… iar elementele enumerării sunt infinite.

Vă încurajez pe voi, cititorii acestui testimonial să profitați de fiecare oportunitate oferită, să vă implicați în proiecte și să fiți deschiși la schimbare.

Mulțumesc ASCIG pentru tot ceea ce ai însemnat pentru mine, însemni și vei însemna mereu!”

 

  1. Profită de cei mai FUN ani din viața ta!

Concluzionând, vrem să-ți spunem că amintirile pe care ți le creezi în anii din facultate sunt poate cele mai importante. Tu ești singura persoană care poate decide să facă acești ani speciali și într-adevăr de neuitat. Te lăsăm acum să citești un ultim testimonial care o să-ți arate că experiența facultății poate fi mai frumoasă decât ți-ai putut imagina. Trăiește experiența adevarată a facultății prin ASCIG!

„O fată întârziată până și la festivitatea de deschidere a primului an de facultate. Am intrat timidă în AMF 1 plin de sute de persoane. Am stat și am ascultat și mi-am dat seama că e “groasă “ treaba.

Apoi totul s-a desfășurat în mare parte la fel. Materii care îmi păreau imposibile de înțeles, iar profesori și mai greu. S-a dovedit că nu a fost chiar așa. Maratoane prin pasajele între clădiri într-o pauză de 10 minute, sau de pe o stradă pe alta pentru seminarii sau cursuri. Iar după o zi plină la facultate, mai aveam o ședință la asociație care se termina mult mai târziu decât era plănuit.

Dar să nu înțelegeți greșit. Am cunoscut niște oameni minunați, iar acesta e un cuvânt care exprimă prea puțin în acest caz. Maratoanele deveau plimbări alături de ei. Iar la asociație ședințele durau prea mult pentru că trecea ceva timp până ne îmbrățișam cu toții și mai glumeam puțin. La ora 23 (când ne anunța paznicul ca închide clădirea) plecam cu mai multă energie decât aveam dimineața. Iar asta e 1% din momentele faine la ASCIG.

Pe ultima sută de metri ceva a făcut ca totul să se schimbe. Pleci fără să îți poți lua “la revedere” și speri să nu treacă prea mult timp până te poți îmbrățișa cu oamenii dragi care sunt prin alte colțuri ale țării.

Am trăit unele din cele mai frumoase experiențe în acești 3 ani și am cunoscut oameni care mi-au încălzit sufletul. Iar pentru asta sunt recunoscătoare.

Am absolvit, am reușit și am trecut împreună prin asta.”

– Cătălina Dogaru, fost membru ASCIG

ASCIG - Asociaţia Studenţilor în Contabilitate şi Informatică de Gestiune

Abonează-te
Date de contact

Website realizat de AlstenSoft.ro